Blikkenslagerfaget

Blikkenslagerfaget

Blikkenslagerfaget er et gammelt fag, som oprindeligt udspringer af smedefaget. Da man i sin tid begyndte at bygge huse og bygninger i Danmark, blev der brug for arbejdskraft, som kunne udføre blikarbejde og opgaver på facader, tag, nedløb med mere. Det blev en blikkenslagers opgave – og er det stadig den dag i dag.

Hvad laver en blikkenslager?

Mange tror fejlagtigt, at en blikkenslager og en VVS’er er det samme, og at de udfører det samme stykke arbejde. Det er en forkert opfattelse, som vi ønsker, der skal laves om på, da mange fejlagtigt ringer til en VVS’er, når det en blikkenslager, de har brug for.

En blikkenslager er en håndværker, som primært beskæftiger sig med udendørs blikarbejde. Det er blandt andet følgende arbejdsopgaver, en blikkenslager udfører:

Arbejdsopgaver i blikkenslagerfaget:

Forskellen på VVS’ere og blikkenslagere

Kigger man på de konkrete arbejdsopgaver, er der ikke meget at sammenligne med en VVS’er, som tager sig af sanitet, vand og varme. Alligevel er det de færreste, der kender forskellen på de to håndværkertyper, fordi “blikkenslager” for mange er et diffust ord.

Skal man skelne mellem arbejdsopgaverne for en blikkenslager og en VVS’er, kan man groft sige, at en blikkenslager tager sig af alle opgaver udenpå huset, mens en VVS’er primært udfører opgaver inde i huset. Skal du have ordnet sanitet, vand eller varme, skal du altså kontakte en VVS’er.

Blikkenslagere og VVS’ere rent uddannelsesmæssigt

Når man skal uddannes blikkenslager, starter man på samme uddannelse som VVS’ere. Man læser sammen i 3,5 år, hvorefter man vælger at specialisere sig i VVS- eller blikkenslagerfaget. I vores optik burde de to uddannelser splittes op, så begge håndværkergrupper kan blive endnu mere specialiserede.

Hos Blikkenslagerfirmaet Steffen Petersen ApS i Viby mener vi, at uddannelsen bør deles op i to individuelle uddannelser. På den måde kan vi få bedre håndværkere ud på den anden side, som allerede fra skolebænken har en stor viden om ét specifikt område. I vores tilfælde blikkenslagerfaget.

Rekruttering af blikkenslagere hos os

Da vi gerne vil være med til at gøres landets blikkenslager-studerende så dygtige som muligt, tager vi jævnligt lærlinge ind hos. Hos os får de god tid til at dykke ned i blikkenslagerfaget og at dygtiggøre sig i håndværket.

De ledsages altid af en professionel blikkenslager, som sikrer, at arbejder udføres korrekt, så vores kunder får et godt stykke arbejde, der er korrekt udført.

Blikkenslagerarbejde af Steffen Petersen ApS

At være blikkenslager er ikke en beskyttet titel. Derfor kan alle bruge denne betegnelse – hvilket også mange VVS’ere vælger at gøre. Hos Steffen Petersen ApS kalder vi os det, fordi vi er blikkenslagere – hver og én.

Vi har mange års erfaring med blikkenslagerfaget. Derfor kan vi tilbyde vores kunder i og omkring Viby godt håndværk med både teoretisk og praktisk erfaring bag. Det vigtigste kendetegn for os er, at vi er kvalitetsbevidste.

Vi giver garanti for, at de håndværkere, der kommer ud til den enkelte kunde, ved, hvad de foretager sig. Vi har forstand på vores arbejdsopgaver, og så er vi altid tro over for vores kunder.

Vi står klar til at hjælpe i dag

Fra vores adresse i Viby kan vi nemt komme ud og give en hånd med i de fleste byer.

Ring i dag på 86 22 26 00 eller skriv til os, så finder vi en dag, hvor vi kan mødes og snakke nærmere om dine behov og ønsker.