Vestre Landsret, Viborg

Beskrivelse

Ingeniør: Cowi A/S

Vestre Landsret er, med sit klassiske udtryk og velkendte materialer, smukt beliggende overfor Viborgs historiske bykerne, på østsiden af Nørresø.

Gennemgående for byggeriet er, at der er anvendt holdbare og smukke materialer på en måde, der sætter mennesket i centrum. Materialer som kobber, sten og egetræ har lang holdbarhed og en robusthed som er passende for en retsbygning. Samtidigt har materialerne en fin stoflighed, som er med til at understrege arkitekternes ønske om, at skabe et klassisk og rustikt udtryk.

Vestre Landsrets nye bygning er også opført i holdbare materialer af totaløkonomiske årsager. Som OPP leverandører har A. Enggaard A/S forpligtet sig til at finansiere, opføre og drifte bygningen i 25 år. Det betyder, at det for entreprenøren er en fordel at opføre en bygning med minimalt vedligehold og energiforbrug, hvilket er helt oplagte fordele ved for alle parter.

Arbejdet med at beklæde facaden med kobber stod på i den sidste del af byggefasen. Blikkenslagerfirmaet Steffen Petersen havde i en periode på fem måneder fire blikkenslagersvende på opgaven. Der blev brugt 14 tons kobber til at beklæde ca. 1100 m2 facade. Alle samlingsdetaljer blev udført i tæt samarbejde med byggeriets arkitekt.

Navn Vestre Landsret, Viborg
Byggeperiode Oktober 2012 – juni 2014
Bygherre og Hovedentreprenør A Enggaard A/S
Arkitekt KPF Arkitekter A/S, Viborg
Projektledelse (Kobberfacadeentreprisen) Steffen Petersen styrede i samarbejde med de fire svende blikkenslagerentreprisen fra start til slut
Samarbejdspartnere
Link
Ingeniør